Musiikin voimađŸŽ¶

Johonkin aikaan Facebookissa pyöri sellainen "haaste", ettĂ€ ihmisen tĂ€ytyi nimetĂ€ joku 10 kappaletta/laulua, mitkĂ€ on itselle tĂ€rkeitĂ€. En muista tuota mÀÀrÀÀ tarkalleen, mutta sillĂ€ ei nyt niin vĂ€liĂ€. Ajattelin, ettĂ€ voisin itsekin listata tĂ€hĂ€n omia lempikappaleitani. Haluan tehdĂ€ sen kuitenkin erikseen populaarimusiikille ja klassiselle musiikille, sillĂ€ nĂ€iden kahden genren vĂ€liltĂ€ on mahdoton niputtaa yhen listan alle kaikki. 

NĂ€mĂ€ kaikki kappaleet ovat sellaisia, ettĂ€ aina kun ne kuulee jossain, on ihan pakko pysĂ€htyĂ€ kuuntelemaan. Ne virtaavat koko voimallaan, tunteellaan ja kauneudellaan kehon lĂ€vitse. Tuntuu, kuin aika pysĂ€htyisi; voisi vain kuunnella uudelleen ja uudelleen ja teeskennellĂ€, ettĂ€ maailmassa ei juuri silloin ole mitÀÀn muuta kuin musiikki ja minĂ€. Ja maailmassa sitĂ€ kaunista musiikkia riittÀÀ. Niin kaunista, ettĂ€ sydĂ€meni on pakahtua. 

On oikeasti mahdotonta nimetĂ€ jotain tiettyĂ€ lempikappaletta, koska niitĂ€ on niin monia ja aina tulee myös uusia lempikappaleita, kun kuulee jonkin itselleen tuntemattoman kappaleen, josta tulee taas yksi suosikki. On varmasti vaikea listata vain tietyt ja myös antaa niiden olla siinĂ€, eikĂ€ tulla vaihtelemaan sitĂ€ mukaan, kun mieli muuttuu😁 Ajattelin nyt mennĂ€ 10 kappaleella molemmissa kategorioissa. NĂ€mĂ€ eivĂ€t kuitenkaan ole missÀÀn paremmuusjĂ€rjestyksessĂ€, vaan tĂ€ysin satunnaisesti listattu. 

Populaarimusiikki:
1. Queen -Who Wants to Live Forever
2. Queen -The Show Must Go On 
3. Gary Moore -One Day 
4. Amy Winehouse -Back to Black 
5. Lara Fabian -Je suis malade 
6. Vesta -Periodi 
7. Donny Hathaway -A Song For You
8. Michael Jackson -Man In The Mirror 
9. Christina Aguilera -You Lost Me 
10. Alice Cooper -Steven 

Klassinen musiikki:
1. Joaquin Rodrigo -Concerto de Aranjuenz ja etenkin sen toinen osa Adagio 
2. Gabriel FaurĂ© -Apres un Reve 
3. Jan Dismas Zelenka -Laetatus Sum 
4. Vladimir Vavilov -Ave Maria 
5. W.A. Mozart -Requiem 
6. Frédéric Chopin -Nocturne op. 72 no. 1
7. Vincenzo Bellini -Casta Diva 
8. Alessandro Marcello -Adagio
9. Allegri -Miserere mei 
10. Franz Schubert -Fantasie in F minor 

Huh, tuo klassisen musiikin lista oli tuhat kertaa vaikeampi tehdĂ€!😅 Lukematon mÀÀrĂ€ kappaleita jĂ€i mainitsematta. Mozartilta ja Chopinilta olisi voinut nimetĂ€ lĂ€hes kaikki heidĂ€n teoksensa enkĂ€ esimerkiksi Giuseppe VerdiĂ€, Pjotr Tƛaikovskia tai J.S. Bachia maininnut ollenkaan, vaikka he olivatkin mieleenpainuvien ja mahtipontisten melodioiden mestareita. Tossa nyt on kuitenkin joitakin kappaleita, joita todellakin rrrrakastan. đŸ„° Musiikki on valtava voima tĂ€ssĂ€ maailmassa. Ja voimavara ihmisille. Se rentouttaa ja auttaa sekĂ€ ilossa, surussa ettĂ€ stressissĂ€. Ilman musiikkia tĂ€mĂ€ maailma ei olisi mitÀÀn enkĂ€ varmaan itsekÀÀn olisi mitÀÀn. Musiikki on naurua ja itkua. Se on hiveleviĂ€ sĂ€veliĂ€ ja varpaillaan pitĂ€viĂ€ nyansseja. Se on sitĂ€, kun niskakarvat nousevat pystyyn etkĂ€ voi olla muuta kuin onnellinen, ettĂ€ sinulla on mahdollisuus kuulla ja kuunnella sitĂ€. 

"Musiikki ilmaisee sen, mitÀ ei saa julki sanoilla eikÀ ÀÀnettömyydellÀ." (Victor Hugo)

"Minulle musiikki on helpompaa kuin sanat." (L.V. Beethoven)

"SÀvel vaihtuu ja laulajat, mutta ei katoa laulu. Se jÀÀ." (Uuno Kailas)

"Ilman musiikkia seuraisi vÀÀjÀÀmĂ€ttĂ€ hulluus." (P. Tsaikovski) 

"Musiikki on kasvattajista paras. Rytmi ja harmonia löytĂ€vĂ€t tiensĂ€ sielun salaisimpiin sopukoihin." (Platon) 

"Musiikki on minun uskontoni." (Jimi Hendrix) 

"Olen havainnut, ettĂ€ heittelipĂ€ elĂ€mĂ€ minua miten hyvĂ€nsĂ€, musiikki pehmentÀÀ iskua. (Bryce Anderson) 

"Musiikki saa ihmisen tuntemaan olonsa niin romanttiseksi. Kun kuuntelen Chopinia, sieluni itkee syntien vuoksi joita en ole tehnyt." 
(Oscar Wilde)

"Emme voi luopua toivosta ihmiskunnan suhteen, kun tiedÀmme, ettÀ myös Wolfgang Amadeus Mozart oli ihminen."
(Albert Einstein)


-Sofia 

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Lontoon reissu

KesÀtauko

ElÀmÀ hymyilee