Carboksi-terapiaa ja ihonhoitorutiinit

Olen pitkään, yläasteajoilta asti, kärsinyt melko huonosta ihosta. On ollut näppyjä, punoitusta, mustapäitä ja rasvaisuutta. Talvella iho taas kuivuu varsinkin T-alueelta:otsa hilseilee ja posket ovat karheat. Päätin viime syksynä tehdä asialle jotain ja mietittyäni, menenkö ihotautilääkärille vai kosmetologille, päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Ensimmäisenä piti löytää joku hyvä paikka, nimittäin tarjolla on jos jonkinmoisia kauneussalonkeja ja hoitoja, joiden taso voi vaihdella suurestikin. Aikani netistä selailtuani ja arvosteluja lukiessani päädyin Helsingin Kaisaniemenkadulla sijaitsevaan L-Beautyn vastaanotolle ja olen ollut todella tyytyväinen. Siellä on asiantunteva ja ystävällinen henkilökunta, kohtuulliset hinnat ja lisäksi se sijaitsee keskeisellä paikalla, minne on helppo mennä julkisillakin. Ensin minulle tehtiin kolmen sarjan kemiallinen kuorinta(yht. 270€),  joka kirkastaa ihoa huomattavasti ja poistaa mm. pigmenttimuutoksia ja finnejä ja uudistaa ihoa muutenkin kauttaaltaan. Hoito tekee ensin kasvot melko punaisiksi ja kuiviksi, etenkin talvella kun muutenkin on tuulta ja pakkasta, mutta onneksi se ei kestä kauan, max pari päivää. Kolmas ja viimeinen happokuorinta oli omalla kohdallani selkeästi rajuin, sillä iho meni todella kiristäväksi ja hilseileväksi, ja oli melko epämukavaa sen takia liikkua julkisilla paikoilla. Kuitenkin kun vain rasvasi paljon ja vältteli muuta kosmetiikan käyttöä, sekin meni ohi parissa päivässä. Kosmetologini sanoi, että happokuorinnan jälkeen on hyvä ylläpitää hoitoa ja ihon kuntoa Hydrogen ihonpuhdistuksella (120€ kerta), joka tehdään noin kuukauden välein. Se on täysin kivuton toimenpide, jossa iho puhdistetaan yhden hoitokerran aikana neljässä eri vaiheessa vetypitoisen veden avulla. Hydrogen käytännössä puhdistaa ihot myrkyistä(ilmansaasteet, aurinko, kemikaalit, tupakointi jne.) tuoden iholle puhtauden tunnetta ja kirkkautta. Aion itse jatkaa säännöllistä hydrogen-hoidossa käyntiä, sillä toimenpide sopii jokaiselle iholle, kuten 
-akneiholle
-cuperosa iholle
-kuivalle ja elottomalle iholle 
-arpiselle iholle
-laajentuneille ihohuokosille

Kun sitten menin hydrogen-hoitoon viime kuussa, kosmetologini huomasi, että ihoni on todella kuiva. Olin huomannut sen toki itsekin, sillä otsani hilseili ja naama oli muutenkin hyvin pintakuiva. Minulle kuitenkin todettiin, että kuivuus on todella pahaa ja hän laittoi hydrogen hoidon päätteeksi minulle kosteuttavan kasvonaamion, joka auttoi välittömästi. Ostinkin liikkeestä itselleni tuon kasvonaamion, josta riittää noin kolmelle kerralle. 

  Kasvonaamio maksoi liikkeessä 9€.                  Netistäkään kyseistä tuotetta ei saa      ostettua kuin tällaisina yksittäispakkauksina.

Kosmetologini suositteli minulle carboksi-terapiaa(95€ kerta), joka on tarkoitettu nimenomaan kosteusköyhälle iholle ja kuulemma ihan yksikin hoitokerta voi riittää ja helpottaa huomattavasti kuivuutta. Kävinkin tässä hoidossa nyt perjantaina ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että en kadu. Hoito on ilman laitteita tehtävä, jossa kasvoille levitetään ensin hiilidioksidia sisältävää geeliä ja sen päälle laitetaan hoitava liina, jota painellaan kasvoja vasten. Se synnyttää kuplia ja täytyy sanoa, että ensin se poltteli ja tuntui todella hassulta, koska nämä kuplat ovat ihan samanlaisia kuin virvoitusjuomissa. Tämäkin hoito sopii kaikille ihotyypeille eikä aiheuta läheskään yhtä paljon punoitusta kuin esim. kemiallinen kuorinta. Tämä hoito ei ole tarkoitettu ainoastaan kostutusta kaipaavalle iholle, vaan sopii myös mm. selluliitille ja raskausarville. Carboksi-terapiassa hiilidioksidi tunkeutuu syvälle ja kiihdyttää verenkiertoa ja omalla kohdallani se ei ainoastaan tuo kerran helpotusta kuivuuteen vaan edesauttaa ihon omaa kosteustasapainoa ja tuo pitkäaikaisia tuloksia. Kuten sanoin, tässä hoidossa voi yksikin kerta riittää, ja kosmetologini sanoi minulle, että minun täytyy itse vaan tarkkailla ja tunnustella, olenko tyytyväinen lopputulokseen ja onko ihoni enää kuiva, ja mennä sitten uudestaan carboksi-terapiaan, jos haluan vielä parantaa hoitotuloksia. Tosin toinen carboksi hoitokerta tulisi tehdä jo parin viikon päästä, joten saa nähdä mihin tulokseen tulen. Jos en mene uudestaan siihen hoitoon, aion kuitenkin jatkaa säännöllisiä hydrogen hoitoja. 


  Carboksi-terapia teki kasvoistani                        huomattavasti kosteutetumman ja                      kirkkaamman.



Näiltä kosmetologikäynneiltä olen saanut myös lähes täysin uudet ihonhoitorutiinit itselleni. Opin nimittäin, että omat ihonhoitotavat on tehnyt jonkin verran hallaa. Esimerkiksi geelimäinen puhdistustuote kuivattaa helposti ja minä puhdistin tällaisella kasvot aamuin illoin😨 Lisäksi kasvojen kuorintaa ei tarvitse tehdä kuin pari kertaa kuussa ja sen jälkeen on aina hyvä laittaa jokin rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio, jota en aiemmin koskaan käyttäny kuorinnan jälkeen. Olen myös alkanut käyttämään melko ahkerasti kasvovettä, joka on tehokas, mutta paljon hellävaraisempi puhdistaja kuin monet muut tuotteet. Nuo kemialliset kuorinnat eli happokuorinnat suoritettiin L-Beautyssa Medik8 -tuotteita käyttämällä ja ostin itselleni liikkeestä kyseisen merkin C- ja A-vitamiini-seerumit sekä kosteuttavan hyaluronihapposeerumin. Hyaluronihappo ja C laitetaan aina aamuisin ja A-vitamiini eli retinoliseerumi iltaisin, joka on yksi ihonhoidon tehotuotteista. Näissäkin seerumeissa löytyy kaikenlaista brändiä ja hintatasoa, mutta monet ammattilaiset käyttävät hoidoissaan nimenomaan Medik8 ja luotan niihin tuotteisiin itsekin, koska tuotteet ovat biokemistien ja farmakologien kehittämiä ja tuotesarja on kansainvälisesti palkittu. Se näkyy myös hinnoissa: esimerkiksi A-vitamiini seerumi, jota saa ainoastaan 15ml kokoisena, maksaa Yliopiston apteekissa 49€ ja hieman isompi, 30ml, hyaluronihapposeerumi maksaa 60€. Seerumit ovat kuitenkin melko riittoisia, eikä siis joka kuukausi tarvitse olla ostamassa uusia.

    Näistä seerumeista on tullut                            ihonhoitorutiinini kulmakivet. 

Puhdistustuotteina käytän aamuisin Nivean kasvovettä ja iltaisin Medik8- sarjan puhdistusöljyä, joka sekin on hellävaraisempi kuin puhdistusgeelit. Toisinaan käytän myös puhdistusvaahtoa jota tehostan vielä kasvovedellä. Olen hankkinut myös Saaren Taika -brändin teepuusaippuan, joka on täysin vegaaninen ja luonnollinen ja sopii koko vartalolle. Sekin auttaa ehkäisemään näppyjä ja vaikka se lupaa etiketissään olevansa hellävarainen, tuote on melko kuivattava. Kosmetologinikin sanoi, ettei ainakaan minun tule käyttää sitä usein, joten olen ottanut rutiiniksi max yksi kerta per viikko ja huolellinen rasvaus on sen jälkeen erittäin tarpeellinen.  


Kasvorasvoina käytän Medik8 Ultimate Recovery(skin restoring moisture locking cream)-rasvaa, jolla on nimensä mukaisesti "elvyttävä" ja kosteutta lukitseva vaikutus. Tätä rasvaa voi käyttää aamuin illoin, mutta itse laitan sitä aina yöksi ja aamuisin olen vastaavasti käyttäny apteekeista saatavaa Favoran kasvorasvaa, jossa on vieläpä aurinkosuoja sk30. 

Aion mennä tällä ihonhoitorutiinilla tästedes ja kosmetologinikin sanoi olevansa luottavainen, että näillä tuotteilla ja kosmetologin säännöllisellä vastaanotolla noin kerran kuussa saan hyviä tuloksia. Nyt olen ainakin tietoinen, mikä omassa ihonhoidossani oli pielessä ja mitä tuotteita kannattaa käyttää. Näillä siis mennään!💆‍♀️ 

-Sofia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lontoon reissu

Kesätauko

Elämä hymyilee