KesĂ€suunnitelmia💭

Hellurei ja ihanaa lauantai-iltaa!đŸ–€

Vaikka tĂ€mĂ€ sateinen +11 asteen keli ei ihan tunnukaan siltĂ€, niin kesĂ€ ja kesĂ€loma lĂ€henee kovaa vauhtia. EnsimmĂ€inen lomapĂ€tkĂ€ni alkaa juhannuksesta, eli 3,5 viikon pÀÀstĂ€! Jihuu, loma tulee kyllĂ€ niin tarpeeseen🌞 Toivottavasti nĂ€mĂ€ ilmat vaan paranisi tĂ€stĂ€ pikkuhiljaa ja tulisi lĂ€mmin!đŸ€ž TĂ€mĂ€n viikon tiistai oli niin lĂ€mmin ja kaunis pĂ€ivĂ€, ettĂ€ oli pakko lĂ€hteĂ€ töitten jĂ€lkeen ulos. YleensĂ€ olemme todella laiskoja lĂ€htemÀÀn arkena minnekÀÀn, mutta oli vain pakko pÀÀstĂ€ nauttimaan siitĂ€ kelistĂ€, kun katseli sÀÀtiedotuksia, ettĂ€ nĂ€yttÀÀ koko viikonlopulle ja itse asiassa myös lĂ€hes koko ensi viikolle vesisadetta. 

Minusta Suomen sÀÀ on vaan niin surullinen. Ensin on puolen vuoden talvi, pakkasta, loskaa, lunta ja pimeÀÀ ja sitten kun tulee toukokuu ja olettaa ettĂ€ tulisi vihdoinkin lĂ€mmin, niin sataakin vaan vettĂ€. Joskus toukokuussakin on toki ollut todella lĂ€mmin, mutta tĂ€nĂ€ vuonna on ollut tyyliin kaksi lĂ€mmintĂ€ pĂ€ivÀÀ. Sitten itse kesĂ€ kestÀÀ sen 2,5kk jolloin on ihan tuuri peliĂ€ onko se lĂ€mmin ja kuiva vai kylmĂ€ ja sateinen. Sitten elokuussa jo alkaa lehdet tippumaan puista ja lĂ€mpötilat laskea. Oikeesti, en kestĂ€đŸ˜… Ei tĂ€llainen vilukissa, joka saa auringosta kaiken olemassa olevan energian tĂ€llaista kestĂ€. Oon syntyny vÀÀrÀÀn maahan!đŸ˜± Todella toivon, ettĂ€ tulevaisuudessa olisi mahdollisuus muuttaa ainakin talveksi jonnekin missĂ€ talvi on lyhyempi ja inhimillisempi. 


    NĂ€in ihana ilma oli tiistaina!

No mutta, se sÀÀstĂ€. TĂ€mĂ€ tuleva kesĂ€ on nyt kolmas kesĂ€ putkeen, kun emme lĂ€hde ulkomaille. Ajateltiin, ettĂ€ odotetaan ensi vuoteen, kun pitÀÀ passitkin uusia silloin, ettĂ€ silloin viimeistÀÀn lĂ€hdetÀÀn! TĂ€nĂ€ kesĂ€nĂ€ ei viitsi senkÀÀn takia lĂ€hteĂ€, kun tĂ€hĂ€n muuttoon paloi sen verran paljon rahaa😅
Sen sijaan kĂ€ymme mm. Porvoon Haikon kartanossa juhlistamassa vuosipĂ€ivÀÀ. SiellĂ€ on sekĂ€ sen kartanon ettĂ€ kylpylĂ€n puolella hotellihuoneita, mutta siellĂ€ kartanon puolella huoneet ovat ehkĂ€ hieman parempia ja ennen kaikkea vanhempia,  joissa on kuvien perusteella ihana tunnelma, joten ajateltiin varata sieltĂ€ huone ja kĂ€ydĂ€ kylpylĂ€ssĂ€ uimassa. NĂ€mĂ€ on helppoja reissuja toteuttaa ja silti niillĂ€kin saa pienen "irtioton" arjesta. 
Toisekseen olemme ajatelleet testata uuden Viking Glory -laivan, ja kĂ€ydĂ€ jollain pĂ€ivĂ€risteilyllĂ€ joko Ahvenanmaalla tai Tukholmassa. TĂ€mĂ€ Glory-laiva tosin ei lĂ€hde HelsingistĂ€, vaan ensin pitÀÀ ajaa Turkuun. Minusta laivalla on ihan kiva kĂ€ydĂ€ silloin tĂ€llöin, etenkin jos menee jonain toisena pĂ€ivĂ€nĂ€ kuin perjantai-iltana, jolloin laiva tuppaa olemaan tĂ€ynnĂ€ noh, hieman maistissa olevia ihmisiĂ€đŸ€­ Mieheni tosin ei ole ollenkaan risteilyihmisiĂ€, eikĂ€ hĂ€n koskaan ole edes harkinnut aikuisiĂ€llĂ€ laivalle lĂ€htöÀ, mutta varmaan nĂ€mĂ€ koronavuodet ja kotona oleilu sai mielen muuttumaan ja mikĂ€ tahansa reissu kelpaa. Sen lisĂ€ksi Viking Glory vaikuttaa paljon elegantimmalta laivalta kuin perinteiset Silja Linet ynnĂ€ muut, jotka ovat lapsiperheiden suosiossa. Eli se sopii enemmĂ€n aikuiseen makuun☺ VielĂ€ ei olla pÀÀtetty minne sillĂ€ laivalla lĂ€hdettĂ€isiin, mutta vielĂ€hĂ€n tĂ€ssĂ€ on aikaa miettiĂ€. 
Yksi lomaviikko menee Kuusamossa perheen kanssa mökillĂ€. Ensin pitÀÀ istua pÀÀlle 5h junassa Iisalmeen ja sieltĂ€ lĂ€hdetÀÀn autolla kohti Kuusamoa, jonne ajaa Iisalmesta noin 4 tuntia. Ja minĂ€ vihaan matkustamista. Siis sitĂ€ itse junassa/autossa/lentokoneessa istumista, en itse matkailua. Se on vaan todella tylsÀÀ ja puuduttavaa. Aina tulee hirvee vessahĂ€tĂ€ tai nĂ€lkĂ€ tai paikat puutuu tai netti pĂ€tkii eikĂ€ loputtomasti jaksa vain katsoa joitakin sarjoja. Eli sen takia se on melko tuskallista😌 Ja odotan sen takia jo valmiiksi tuskaisena sitĂ€ matkustamisen mÀÀrÀÀ, mikĂ€ Kuusamoon pÀÀseminen vaatii, mutta en ole ollut kesĂ€llĂ€ mökillĂ€ kuin viimeksi joskus lukioaikoina, joten kiva pÀÀstĂ€ mökkeilemÀÀnđŸŒŒ 
SiinĂ€pĂ€ oli toistaiseksi kaikki lomasuunnitelmat. Toki kesĂ€isin tulee tehtyĂ€ paljon spontaanimmin asioita kuin talvisin, joten ei vielĂ€ voi tietÀÀ mihin kaikkialle joutuu🌊 




Ps. Jes, Suomi pÀÀsi MM-finaaliin👍 Itse ei tule kyllĂ€ mitenkÀÀn erityisen tosissaan katsottua niitĂ€, mutta silti se on aina yhtĂ€ jees kun Suomi pĂ€rjÀÀ. 

”Rakastan kesÀÀ enemmĂ€n kuin mitÀÀn muuta maailmassa. Ainoa asia, joka saa minut lĂ€pi talven, on tietÀÀ, ettĂ€ kesĂ€ tulee olemaan siellĂ€.”
– Jack McBrayer

-Sofia 

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Lontoon reissu

KesÀtauko

ElÀmÀ hymyilee