Elämä hymyilee

Heipparallaa pitkästä aikaa!
Ihan kamalaa tämä, miten olen ignoorannut tämän blogin ihan huolella. Kivaahan tätä on kirjoittaa, mutta siinä tuppaa käymään aina niin, että arjen pyörteessä ja kiireissä tämä blogi priorisoidaan viimeiseksi. 

Pari viikkoa sitten olimme koko perheen voimin Pohjanmaalla mökkeilemässä ja juhlimassa isän 60-vuotispäiviä. Söimme paljon, saunoimme ja rentouduimme kylpytynnyrissä. Harmi vain, että sää oli todella kolea, joten ulkona ei paljon tarennut olla, vaikka olisikin ollut iso piha sisarusten lasten kanssa temmeltää. Tosin mökin vieressä oli pelto, jota tähän aikaan vuodesta vissiin lannoitettiin, koska se lannan haju oli todella voimakas, välillä suorastaan etova. Se olikin hyvä syy pysytellä luvan kanssa sisällä. 😄 
Mökillä oli oma ranta -tai tarkalleen ottaen  oikeastaankin joki, keinu, grillipaikka, aurinkotuoleja ja vaikka mitä muita aktiviteettejä, mikäli sää vain olisi ollut astetta lämpimämpi kaikkeen touhuiluun. Olimme mökillä kaksi yötä, eli kyseessä oli suhteellisen pikainen visiitti. 

Oli meillä toki pienoinen ohjelmanumerokin isälle valmisteltuna, sillä lauloimme sisarteni, äitini ja kahden lankoni kanssa kaksiäänisesti kolme suomalaisille tuttuakin tutumpaa laulua Tuuli hiljaa henkäilee, Kesäpäivä Kangasalla sekä Kaunis, kirkas aurinko paistaa. 

     Mökin jokimaisemaa. 


    Paljussa tarkeni loikoilla. 


     Isää juhlittiin koko perheen voimin. 


     Postikorttimaisema. 


Muuten koko toukokuu meni lähinnä muuttovalmisteluissa, pakkaamisessa, muistilistojen tekemisessä sekä piano- ja laulutreeneissä -työssä käyntiä unohtamatta. 
Viime viikon keskiviikkona pääsimme lopulta muuttamaan, eli nyt ollaan päälle viikko tätä uutta asuntoa tunnusteltu ja asutettu. 

Vaikka emme ole koskaan hamstranneet tavaraa tai hankkineet kuluneen vuoden aikana erityisen paljon uusia asioita, silti tuntuu, että tämä muutto ei mennyt läheskään niin kivuttomasti kuin edellinen. Toki pakkaaminen itsessään meni suht kivuttomasti ja onneksi meillä oli muuttofirma, joka hoiti raskaimman osuuden, mutta kun tavarat oli kannettu uuteen asuntoon, tuntui, että niitä muuttolaatikoita, jätesäkkejä ja epämääräistä roinaa tuntui todella työläältä lähteä purkamaan. Asiaa hidasti paljon sekin, että nykyistä asuntoa ei oltu siivottu kovinkaan hyvin ja jouduimme itse jynssäämään mm. vessan ja kylppärin, keittiön kaapit ja imuroimaan seinistä lähtien. Jos saimme edellisen muuton pakettiin noin 1,5 vuorokaudessa, tällä kertaa olimme vielä kolmen päivän jälkeen keskellä pahvi- ja muuttolaatikoita, siivoustarvikkeita ja yleistä epäjärjestystä. Ja selvää on, että muutto vie aina aikansa, mutta itse haluan siitä kaaoksesta aina mahdollisimman pian eroon ja kaiken lisäksi muuttolaatikoita tultiin hakemaan pois jo perjantaiaamuna, joten senkään takia ei olisi ollut mahdollista hirveesti aikailla. 
Nyt sentään jo vallitsee järjestys ja ollaan pystytty jo vähän sisustelemaan, mutta meidän pitää ostaa yksi ylimääräinen kaappi mm. talvitakeille ja kengille, jota ei olla vielä tilattu ja jonka toimitusaika on muutenkin melkein kuukauden, joten sen ajan takkien pitää lojua vähän siellä sun täällä. 


    Muuttopäivänä. 

    Kolme päivää myöhemmin olimme jo 
    saaneet sisustettua. 

    Näitä makkarin tuplaovia rakastan, 
    vaikkakin jätesäkki ja kenkäpussit vähän 
    pilaavatkin tunnelman. 

    Kukka oli saatava ikkunalle heti kun                  mahdollista. 

Kävin ostamassa tuon squishmallow'n omenatyynyn/pehmolelun cittarista ennen muuttoa. Olin hypistellyt noita kaupassa jo monta kuukautta ja päättänyt ostaa omenan makkarin sängylle uuteen kotiin muuttaessa. Niin tein ja nyt joka kerta makkariin astuessa tämä saa minut hyvälle tuulelle. Ei siis ollut vikaostos!🍎

Siinä menee aina aikansa, ennen kuin uusi koti alkaa tuntumaan oikeasti kodilta eikä ole sellaista fiilistä, kuin olisi jossain hotellissa lomalla, josta lähdetään pian pois ja sen takia asiat ja tavarat on vähän eri tavalla kuin ennen. Mutta ollaan tämän viikon kokemuksella tykätty tosi paljon asua keskustassa lähellä kaikkia palveluita ja julkista liikennettä. Ei olla nyt autoakaan tarvittu ja se on oikeastaan vain hyvä asia, eipähän tartte esim. tankata! 😉

Minulla alkoi tänään kahden viikon loma! Ja mikä parasta, vaikka tämä alkukesä on ollut tosi kylmä ja epävakainen, juuri ensi viikolle näyttää ainakin tänne Etelä-Suomeen jopa +27 astetta!🥳 Muistan, että viime vuonna kävi ihan samalla tavalla, eli alkukesä oli sateinen ja kylmä, mutta juuri sillä viikolla kun minulla alkoi loma, helteet saapu. Toivoa sopii, että lämpöä riittäisi juhannuksenakin. Nimittäin meillä on suunnitelmissa mennä silloin Suomenlinnaan piknikille, jos säiden suhteen käy onni.

Muuten minulla ei ole mitään sen suurempia lomasuunnitelmia. Ensi viikolle on varattu mm. kynsihuolto ja microblading-kulmieni vuosivahvistusaika. Viikon päästä lauantaina esiinnyn myös laulustudion oppilaiden kevätkonsertissa, missä esitän Tom Odellin kymmenen vuoden takaisen hitin Another Love. Pitää myöskin hankkia tähän kämppään vielä mm. verhot, uusi päiväpeitto, lamppu ja tauluja. Muuten loma menee nukkuessa, rentoutuessa, leffoja katsoessa  ja ulkoillessa. 

Eli kesä, loma, uusi koti, tulevat lämpimät kelit ja tämä perjantai-illan chillaus. Siinäpä tiivistettynä tämän hetken fiilikset, eli toisin sanoen elämä hymyilee. Ja niin kuin sanotaan, elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa. 
Ei muuta kun antoisaa viikonloppua kaikille ja ihanaa kesää! 😊


"Elää, elää elää!
Elää raivokkaasti elämän korkea hetki,
terälehdet äärimmilleen auenneina,
elää ihanasti kukkien,
tuoksustansa, auringosta hourien –
huumaavasti, täyteläisesti elää!"

-Katri Vala


-Sofia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lontoon reissu

Kesätauko