Syksy oli ja joulu tuli

Hei!

Olen satavarma, että koronapandemian tultua myös aika alkoi mennä paljon nopeampaa. Ei ole mitään järkeä, että minusta tuntuu kuin olisin kuukausi sitten kirjoittanut viimeksi, mutta se olikin elokuussa ja nyt on jo kääntynyt joulukuu. Olen siis pahoillani, etten lupauksestani huolimatta koskaan saanutkaan näköjään aikaiseksi kirjoittaa Barcelonan reissustamme. Ajattelin, että laitan siitä tähän postaukseen muutamia kuvia. 

Minulla on tämän syksyn aikana puhjennut mm. ihottuma kasvoihin. Pari viikkoa sen kanssa taistellessa ja kotona omilla rasvoilla rasvatessa luovutin, ja menin työterveyslääkärin vastaanotolle. Hän kirjoitti minulle lääkerasvareseptin, joka tehosi jo muutaman käytön jälkeen. Ihottuma vaikutti lääkärin mukaan atooppiselta, mutta hämärän peittoon jäi, miksi se minulle oli ylipäätäsä puhjennut, koska minulla ei ole koskaan aikaisemmin edes lapsuudessa ollut altiutta atopiaan. 

    Silmänympärysiho oli punainen, kutiseva        ja hilseilevä.


    Otsani oli kauttaaltaan hilseilevä ja                  punertava.
 
Myös kaulassani oli punaisia läikkiä ja leuan ympärys oli todella kuiva ja kiristävä. Rasva oli onneksi todella tehokas ja hillitsi heti punaisuutta. Se teki ihon todella sileäksi. Sen laittamisen jälkeen ei saanut pariin tuntiin laittaa mitään kosmetiikkaa tai meikkiä, joten jouduin lähtemään aamuisin töihin ihan "naturellina" ilman mitään meikkiä. Aluksi se oli hieman vaikeaa, mutta äkkiä siihen tottui enkä ole aina käyttänyt meikkiä edes nytkään, kun lopetin rasvan käytön. Se säästää aamuisin aikaa ja tekee ihollekin ihan hyvää. Käytin rasvaa siis kahden viikon ajan, mutta nyt tosin tuntuu, että leuan kohdalta iho on jälleen hieman kireän oloinen ja kutisee. Toivottavasti ihottuma ei palaa enää, etenkin kun jäi epäselväksi, että mikä sen aiheutti, että osaisi välttää sen uudelleen. Lopetin lääkärin käskystä mm. kasvoveden käytön ja vaihdoin sen Avenen lähdevesisuihkeeseen ja käytän mm. Cera Ven kasvorasvaa, missä on paljon hyviä ja kosteuttavia ainesosia. 

Tähän marras-joulukuun vaihteeseen on mahtunut myös parit pikkujoulut. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna olin Kuopiossa, missä vietimme perinteisiä pikkujouluja siskojeni, äitini ja veljeni vaimon kanssa siskoni luona. Söimme jouluruokaa, pelailimme ja ulkoilimme. Se on ihan kiva perinne, koska jouluna meistä kaikki ei kuitenkaan ole samassa paikassa, koska perheelliset sisarukseni viettävät sen omillaan. 

    Helsingissä on nyt ihan yhtä kylmä kuin 
    mitä Pohjois-Savossakin on. 

    Jälkiruokapöytä 

    Jaoimme tänäkin vuonna pikkujoululahjat. 

Tänä launtaina taas vastaavasti oli työpaikan pikkujoulut ja tein varmaan henkilökohtaisen ennätyksen, kun kotiuduin sieltä vasta kolmen aikaan yöstä. 😅

Olen nyt syksyn aikana myös lopettanut säännölliset kynsihuoltokäyntini. Siihen meni kuukaudessa helposti yli sata euroa ja huollon ajoittaminen ja aikatauluttaminen oli melko haastavaa. Ostin itselleni UV-lampun, geelilakkoja, viilat ja muut tarvikkeet ja lakkaan kynnet nykyisin itse. Ei niistä tietenkään tule yhtä hienoja tai kestäviä kuin ammattilaisen tekeminä, mutta kuitenkin ihan tarpeeksi hyvät. 🤭

    Nämä kynnet tein työpaikan pikkujouluja          varten. 

Olemme koristelleet jo kodin jouluksi: kuusi on ollut jo pari viikkoa, tontut kaivelin kesäkätköistä tällä viikolla, ostimme ensimmäisen kynttelikömme ikkunalle ja joulukukkakin on jo tullut hankittua. 

   Tänäkin vuonna koristelimme kuusen jo 
   marraskuun puolella. 

    Valoa pimeyteen. 


Tuleva joulu tuleekin olemaan viimeinen lapsuudenkodissa, jossa itse asuin lähes 20 vuotta. Vanhempani nimittäin ovat jo kauan halunneet muuttaa yksikerroksiseen ja hieman pienempään asuntoon ja tänä syksynä se vihdoin toteutui, kun he laittoivat nykyisen talon myyntiin ja saivat sen parissa viikossa kaupaksi. Muutto heillä on joulun välipäivinä, eli joulu meneekin muuttolaatikoiden ja tyhjien huoneiden keskellä. Pääsen tosin ilmeisesti jo jouluna katsomaan sitä uutta asuntoa, mihin he saavat avaimet jo ennen joulua. 

Muuten syksy on mennyt aika normaalisti. Työssäkäyntiä, pianonsoittoa, joululahjojen ostoa ja niin edelleen. Voisin tähän loppuun nyt vielä muistella hieman kesää ja laittaa pari Barcelona-reissun kuvaa. 

   Kuuluisa keskeneräinen Sagrada Famílian       kirkko. 


Lämpöä oli joka päivä reippaasti yli 30 astetta, joka meinasi välillä käydä kunnon päälle. 🥵

Yhtenä iltana nousimme köysijunalla Tibidabon kukkulalle, josta on ehkä Barcelonan parhaimmat maisemat. Kukkulalla sijaitsee Tipidabon huvipuisto ja tämä upea Temple of the sacred heart-kirkko. 


Tibidabossa sai todistaa hienoa auringolaskua ja sieltä sai muutenkin upeita kuvia koko kaupungin yltä. Tämä paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos Barcelonassa käy. 


Yövyimme hotel continental palacete -hotellissa, mikä sijaitsee melko keskeisellä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hotellissa oli mm. 24h buffet, mikä oli suorastaan luksusta, kun huoneeseen ei tarvinnut roudata evästä tai huolehtia iltapalasta, vaan aina pääsi halutessaan buffettiin syömään ja juomaan. 

Olimme reissussa yhteensä viiden päivän ajan. Lämpö helli ja siinäkin ajassa kerkesi nähdä paljon ja vierailla tärkeimmissä turistikohteissa.


Nyt palaan näistä kesäisistä tunnelmista takaisin tänne joulukuplaan. Jos en kirjoittele enää ennen joulua, niin toivotan kaikille antoisaa loppuvuotta, hauskaa joulua, voimahalaukset kaikille, joille joulu on syystä tai toisesta raskasta tai surullista aikaa ja menestystä vuodelle 2024!🎄🌟


"Joulu on kuusenneulasten ja
sammuvien kynttilöiden tuoksua,
ja hiljaista, onnellisen sykähdyttävää
rakkautta,
ja lahjoja, ja unta, jossa kasvoja hipovat
enkelin siivet." 
                      -M. Waltari- 

-Sofia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lontoon reissu

Kesätauko

Elämä hymyilee